Är du på den här sidan vill ditt barn börja klättra. Det är ett stort intresse för klättring och vi tycker det är superkul. Vi välkomnar alla barn att bli medlemmar i EKK. 

Såhär går det till
För att ditt barn ska kunna börja klättra måste du som förälder eller annan vuxen gå kurs för grönt kort. Det är för att du ska kunna hålla i ditt barn i repet när barnet klättrar, alltså en kurs i säkerhet. Vi i EKK tillhandahåller kurser löpande med lite fler tillfällen vid varje terminsstart. För information om det här sök vidare på webbplatsen.

När ni är medlemmar och den vuxna har grönt kort är det bara att  börja klättra! Barnen är välkomna att vara med och klättra som vilken medlem som helst. Det innebär att ni kör eran träning på egen hand när och hur ni vill. Den som har grönt kort har också möjlighet att köpa tagg och på så sätt ha tillgång till hallen när det passar.

Klättra i grupp
Det kan vara roligare att klättra tillsammans. Vi har i dagsläget ett par grupper för barn där någon förälder har tagit på sig ansvaret som tränare. En vuxen kan ha en grupp om 6-8 barn. Tyvärr har vi inte några tränare som väntar på att få en grupp och ta hand om. Ska det bildas nya grupper så är det om en ny förälder vill starta en. Lite då och då blir det också en plats ledig för de grupper vi har men det är inget att vänta på då det kan ta flera år innan det händer i värsta fall.

Ett lättare alternativ kan vara om ditt barn och någon kompis vill börja klättra samtidigt så kommer ni själva överens om en tid då ni klättrar tillsammans. Det går självklart att få tips och trix av mer erfarna klättrare och de tränare vi faktiskt har. Är man som förälder intresserad av att starta en grupp så uppmuntrar vi till det. Det går då bra att gå en utbildning som klubben finansierar. Känns det lockande kan du kontakta hanna@klattring.net

Vi hade tidigare ett kösystem men har lagt ner det då vi inte har tränare som kan ta emot nya klättrare.